март 31, 2014

+49176792

De si Anchi, saljem hugs and kisses iz Drezdena na obali Albe.

Odjebi.
Misliš ohrabriće nas hladnija zemlja, strano pivo i nove sise. Ista neba, dušo, iste pukotine između tri i pet. Staro sunce, mladi radnici. Nismo mi među njima ni u Beogradu ni u Drezdenu. Nije Elba Sava ali na svetu sve reke trule isto. Imaš među prstima kože koja nikada neće popucati. Lice negovano i sivo, noge slabo maljave. Jesi li pokupio ostatke od ručka, kesice od žvaka, direktorski sine? Šta ćemo ovoga leta, ja nemam para a vremena da, znaš, imam vremena. Možda odemo do Bugarske kažu tamo su žene lepe a muškarci jeftino prodaju hranu. More puno crvenih zastava. Nije to za nas, ne. Mi smo prvi put videli more sa pet meseci, prozirno more jadranskih ostrva. Temenjače su nam se ljuštile u bakarnim kadicama na plaži, tetke čitale Vogue i uvek sa sobom vodile psa sa pedigreom i dečka sa brkovima. Torbe pune crvenih zastava.

Odjebi.
Znam šta sanjaš. U razgovoru o dobrim cipelama i lošem stanju u zemlji, između nekoliko Spinozinih lepih delova Boga, promakne nam jeftina misao o sreći iz detinjstva. Smeh histeričan ili smeh uljudan. Neki postotak života. Elba, Sava. Poneki stari grad i mesto sa kog se najbolje fotografiše ulica bez ljudi.  Kontrolisana lepota sutrašnjice, tvoja ispeglana košulja od rođendana, moja priča o blogu na kom nekada kažem nešto pa zažalim. Te bitne stvari.
Stvoren si za početak života, turističke kule sa kojih niko nikada nije pao. Ograde od bakra. Istoriju iz apokrifa. Nije za tebe Cuxhaven, jesi li video kako su tamo ljudi dosadni, kuće obične? Koja budala bi bila sretna tamo. Koja budala bi bila sretna.

Fali tvoj sezonski osmeh i zabrinutost nad svima nama. Piće radi napijanja.
U Beogradu ništa novo
Stanovi još uvek pamte one koji su otišli, sobe se izdaju
Porodice piju jaku kafu i ne puše cigare, saznali su da se od toga najpre umire.

Negde u ovo doba noći pomislim da li si planirao nešto za sutra.
Koje će ti boje biti dan i ima li to ikakvog uticaja na rečne rakove.

Odjebi, na kraju nema ničega van naših tvrdih kreveta. Znaš šta sanjam. 

Нема коментара:

Постави коментар